Follow us

Σκορδόψωμο με αρωματικά βότανα

Σκορδόψωμο με αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά

500 γρ. δυνατό αλεύρι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

250 ml νερό χλιαρό

4-5 σκελίδες σκόρδο

1 γερή πρέζα αλάτι

1 γερή πρέζα ζάχαρη

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

¾ φλ. ξερά ανάμεικτα αρωματικά βότανα

⅓ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Σουσάμι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί πολύ καλά.

Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο-λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια λεία ελαστική ζύμη -ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό.

Σκεπάζουμε τη ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα αρωματικά βότανα και το πιπέρι και ξαναζυμώνουμε καλά.

Πλάθουμε τη ζύμη στο σχήμα της φρατζόλας και τη μεταφέρουμε σε ταψί.

Την αφήνουμε για άλλη μισή ώρα σκεπασμένη να φουσκώσει.

Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 25-35 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ψωμί να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.