Ψωμί με λιαστή ντομάτα

Ψωμί με λιαστή ντομάτα
Υλικά
500 γρ. δυνατό αλεύρι
250 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
150 γρ. λιαστές ντομάτες στο λάδι
1 αβγό
1 γερή πρέζα ζάχαρη
1 γερή πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ξερό θυμάρι ή ρίγανη
2 -3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τις ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε ανάλογα με το μέγεθός τους σε δύο ή σε τέσσερα κομμάτια. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε λίγο ζεστό νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το αβγό χτυπημένο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο-λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια λεία ελαστική ζύμη -ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το θυμάρι ή τη ρίγανη στη ζύμη και ξαναζυμώνουμε καλά. Της δίνουμε σχήμα φρατζόλας, τη μεταφέρουμε σε ταψί και την αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να φουσκώσει. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ψωμί να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

A.T.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen