Ελιόψωμο

Ελιόψωμο
Yλικά
500 γρ. δυνατό αλεύρι για ψωμί
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250 ml  χλιαρό νερό
200 ml  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ½ φλ. ελιές Καλαμών ξεκουκουτσιασμένες
1 γερή πρέζα αλάτι
1 γερή πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε λίγο ζεστό νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο -λίγο το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια λεία, ελαστική ζύμη -ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. Προσθέτουμε τις ελιές στη ζύμη και ξαναζυμώνουμε καλά. Της δίνουμε σχήμα φρατζόλας, τη μεταφέρουμε σε ταψί και την αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να φουσκώσει. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 25-30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

A.T.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen