Follow us

Καλαμαράκια με στριφτάρια και ρεβίθια

Καλαμαράκια με στριφτάρια και ρεβίθια

Υλικά

Υλικά

1 κ. καλαμάρια ή θράψαλα

250 γρ. βρασμένα ρεβίθια

500 γρ. στριφτάρια (ζυμαρικά)

500 ml δυνατό ζωμό λαχανικών

¾  φλ. τριμμένο κρεμμύδι

1 κ.σ. κύμινο τριμμένο

½ φλ. ελαιόλαδο

2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα καλαμάρια ή τα θράψαλα: τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε το κόκαλο, τα μάτια και τα σκληρά τμήματα και ξεχωρίζουμε τα ποδαράκια.

Τα πλένουμε σχολαστικά, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Βάζουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και μόλις κάψει όσο πρέπει προσθέτουμε τα καλαμαράκια ή τα θράψαλα και τα ποδαράκια τους μαζί με τον ζωμό και το κύμινο.

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια στο φαγητό και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμα.

Διαλύουμε 1 κοφτή κ.σ κορνφλάουρ σε ελάχιστο νερό και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε να ενωθούν και ρίχνουμε το μείγμα στη σάλτσα.

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να πήξει ελαφρά.

Βράζουμε τα στριφτάρια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε ½ φλ.

από το νερό που έβρασαν.

Τα ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε προσεκτικά -αν είναι πολύ πυκνή η σάλτσα προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Μεταφέρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με το δεντρολίβανο.

Σερβίρουμε αμέσως, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Α.Τ.

Τα πλένουμε σχολαστικά, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Βάζουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και μόλις κάψει όσο πρέπει προσθέτουμε τα καλαμαράκια ή τα θράψαλα και τα ποδαράκια τους μαζί με τον ζωμό και το κύμινο.

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια στο φαγητό και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμα.

Διαλύουμε 1 κοφτή κ.σ κορνφλάουρ σε ελάχιστο νερό και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε να ενωθούν και ρίχνουμε το μείγμα στη σάλτσα.

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να πήξει ελαφρά.

Βράζουμε τα στριφτάρια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε ½ φλ.

από το νερό που έβρασαν.

Τα ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε προσεκτικά -αν είναι πολύ πυκνή η σάλτσα προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών.

Μεταφέρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με το δεντρολίβανο.

Σερβίρουμε αμέσως, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Α.Τ.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.