Υλικά
Για τη ζύμηΥλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.γ. ελαιόλαδο
¾ φλ. χλιαρό νερό περίπου
1 πρέζα αλάτι
Για τα κρεμμυδάκια
2 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 κ.γ. χυμό λάιμ
1 πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αβγά
8 φέτες προσούτο ή χαμόν
8 φέτες έμενταλ ή μετσοβόνε
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι χτυπημένο με ένα πιρούνι να αφρατέψει και τα 2 κ.γ.
ελαιόλαδο.
Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη και προσθέτουμε σιγά -σιγά τα ¾ φλ.
νερό, μέχρι να έχουμε μια ελαφρώς κολλώδη ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να μείνει για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια: βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τα κρεμμυδάκια και τον χυμό λάιμ και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Βρέχουμε τα χέρια μας, παίρνουμε κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαλάκια, σε μέγεθος μπαλάκι του τένις.
Το πιέζουμε με την παλάμη μας και το διαμορφώνουμε σε δίσκο.
Βάζουμε 1 κ.σ κρεμμυδάκια στη μέση, ξανασχηματίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκι και το πλαταίνουμε πάλι σε δίσκο.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε κάθε πανκέικ για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό καστανό χρώμα και μεταφέρουμε σε ζεστή πιατέλα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη και τα διατηρούμε ζεστά.
Τηγανίζουμε τα αβγά.
Μοιράζουμε από 2 πανκέικς σε κάθε πιάτο, βάζουμε επάνω δύο φέτες προσούτο ή χαμόν και δύο φέτες τυρί και από ένα αβγό.
Σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με μια σαλάτα με ρόκα.Α.Τ.