Follow us

Φασολάκια με φέτα, καρύδια και λαδόξυδο

Φασολάκια με φέτα, καρύδια και λαδόξυδο

Υλικά

Υλικά

300 γρ. φρέσκα φασολάκια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½  φλ. καρυδόψιχα

200 γρ. μαλακή φέτα

Για το λαδόξυδο

250 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

50 ml ξύδι

1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

4-5 φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε al dente σε καλά αλατισμένο νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώνα.

Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε απαλά, να αλειφθούν καλά με το σκορδόλαδο.

Σκορπίζουμε επάνω τη φέτα.

Χτυπάμε πολύ καλά στο μούλτι το ελαιόλαδο, το ξύδι, μια πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον άνηθο και τον δυόσμο, μέχρι να γίνουν σαν γαλάκτωμα, περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε από το τηγάνι.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.