Υλικά
1 κ. μέτριες γαρίδεςΥλικά
2 κ.σ. καθαρισμένο και ψιλοκομμένο λέμονγκρας
4 κ.σ. fish sauce ή σόγια σος
1 κ.σ. μέλι
1 ξερό φύλλο δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
⅓ φλ. σογιέλαιο
3-4 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις γαρίδες με τη δάφνη σε ελαφρά αλατισμένα νερό που βράζει για 2 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
Τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το μέλι με τη fish sauce ή τη σόγια και μαρινάρουμε τις γαρίδες για 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο και το λέμονγκρας, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα, 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.A.T.