Follow us

Τηγανιά με γαρίδες, λέμονγκρας και φρέσκο κόλιανδρο

Τηγανιά με γαρίδες, λέμονγκρας και φρέσκο κόλιανδρο

Υλικά

Υλικά

1 κ. μέτριες γαρίδες

2 κ.σ. καθαρισμένο και ψιλοκομμένο λέμονγκρας

4 κ.σ. fish sauce ή σόγια σος

1  κ.σ. μέλι

1 ξερό φύλλο δάφνης

3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

⅓  φλ. σογιέλαιο

3-4 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο  ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις γαρίδες με τη δάφνη σε ελαφρά αλατισμένα νερό που βράζει για 2 λεπτά και τις στραγγίζουμε.

Τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε το μέλι με τη fish sauce ή τη σόγια και μαρινάρουμε τις γαρίδες για 10 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο και το λέμονγκρας, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα, 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Ρίχνουμε τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.