Follow us

Τηγανιά με καλαμαράκια, φρέσκα κρεμμυδάκια και καυτερή πιπεριά

Τηγανιά με καλαμαράκια, φρέσκα κρεμμυδάκια και καυτερή πιπεριά

Υλικά

Υλικά

1, 5 κ. καλαμαράκια 

700 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια   

1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

1 καυτερή κόκκινη πιπεριά

Ξύσμα 1/2 λεμονιού

Ελαιόλαδο 

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα στεγνώνουμε σχολαστικά με χαρτί κουζίνας.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Καθαρίζουμε την καυτερή πιπεριά, αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες και την κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μείνουν τραγανά και τα βγάζουμε στην άκρη.

Σουρώνουμε το λάδι από τα υπολείμματα, καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε ¼ φλ.

ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, την καυτερή πιπεριά, το ξύσμα λεμονιού και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε 1-2 φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.