Υλικά
225 γρ. τυρί τσένταρ ή έμενταλ ή γκούντα τριμμένοΥλικά
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
1 κ.γ. κοφτό μουστάρδα σε σκόνη
2 κ.γ. αλεύρι
4 κ.σ. μπίρα Guinness (ή κρασί ή γάλα)
4 φέτες ψωμί πάχους 1 εκ.
Εκτέλεση
Ψήνουμε το ψωμί από τη μία μεριά.
Βάζουμε το τυρί, το βούτυρο τη σάλτσα Worcestershire, τη μουστάρδα, το αλεύρι και αλατοπίπερο σε ένα κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά και προσθέτουμε το κρασί ή την μπίρα Guinness ή το γάλα.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και όταν αρχίσει να πήζει το μείγμα, ανακινούμε κυκλικά το τηγάνι επάνω στην εστία μερικές φορές.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά να χλιάνει λίγο.
Αλείφουμε την άψητη μεριά της κάθε φέτας ψωμιού με το λιωμένο τυρί και βάζουμε τις φέτες σε σχάρα, που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν ελαφρό καφέ χρώμα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη καυτερή ή γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα.(Aπό την κουζίνα της Ουαλίας).A.T.