Follow us

Πατάτες στον φούρνο με παρμεζάνα, μπαχαρικά και αρωματικά βότανα

Πατάτες στον φούρνο με παρμεζάνα, μπαχαρικά και αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά

1 κ. μέτριες στρογγυλές πατάτες, κομμένες στη μέση

⅓  φλ. ε.π. ελαιόλαδο

½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη 

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή 

1 μικρή φούχτα ανάμεικτα ξερά και φρέσκα βότανα της αρεσκείας μας

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μουστάρδα απαλή, αν θέλουμε

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αναμειγνύουμε την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη του σκόρδου και την πάπρικα σε μπολ.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις στεγνώνουμε σχολαστικά και τις μεταφέρουμε σε βαθύ σκεύος.

Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά απ’ όλες τις μεριές.

Τις πασπαλίζουμε με το μείγμα της παρμεζάνας και των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά.

Τις αραδιάζουμε σε μια στρώση, στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Ξεφουρνίζουμε και τις πασπαλίζουμε με τα βότανα.

Αν θέλουμε, σερβίρουμε με τη συνοδεία απαλής μουστάρδας.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.