Follow us

Πατάτες Boulangère (Μπουλανζέρ)

Πατάτες Boulangère (Μπουλανζέρ)

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. πατάτες σε λεπτές φέτες

500 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 -2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 

¼ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

425 ml δυνατός ζωμός λαχανικών

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε τις πατάτες σε λεκάνη, τις αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει το αλατοπίπερο παντού.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κλωνάρια του θυμαριού σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα, γύρω στα 5 λεπτά.

Αφαιρούμε τα κλωνάρια του θυμαριού (τα φυλλαράκια έχουν σκορπιστεί μέσα στα κρεμμύδια).

Βουτυρώνουμε καλά ένα πήλινο ή μαντεμένιο σκεύος και απλώνουμε μια στρώση πατάτες στη βάση του.

Σκορπίζουμε επάνω λίγα κρεμμύδια και συνεχίζουμε με στρώσεις πατάτας και κρεμμυδιών, τελειώνοντας με πατάτες.

Ρίχνουμε τον ζωμό στα πλάγια του σκεύους και ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να γίνουν τρυφερές μέχρι μέσα (δοκιμάζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι) και η επιφάνεια να γίνει τραγανή και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί 10 λεπτά και σερβίρουμε μέσα από το σκεύος.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.