Follow us

Κέικ με μπαχαρικά και γλάσο μελιού

Κέικ με μπαχαρικά και γλάσο μελιού

Υλικά

Υλικά

4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

1 κ.γ. χυμός λεμονιού

1 γερή πρέζα αλάτι

250 ml ε.π. ελαιόλαδο

300 ml μέλι

4 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

250 ml γάλα ή χυμός πορτοκαλιού

Από ½ κ.σ. κανέλα τριμμένη, κόλιανδρο τριμμένο, μπαχάρι τριμμένο

Για το γλάσο

1 ½ φλ. μέλι

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Βουτυρώνουμε η αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο ένα τετράγωνο ταψάκι πλευράς 25 εκ., αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο ή το ελαιόλαδο με τα αβγά, ένα κάθε φορά, και τη βανιλίνη μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρευστο και αφράτο.

Προσθέτουμε το μέλι και το γάλα ή τον χυμό πορτοκαλιού, συνεχίζοντας να δουλεύουμε.

Όταν το μείγμα ενοποιηθεί, το ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ενωθούν τα υλικά –δεν πειράζει αν υπάρχουν λίγοι σβόλοι.

Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψάκι/φόρμα και ψήνουμε περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η κοφτερή λάμα ενός μαχαιριού αν τη βυθίσουμε στο κέντρο (αν δούμε ότι παίρνει χρώμα πολύ νωρίς, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο). Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να χλιάνει 10 λεπτά, το ξεφορμάρουμε επάνω σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Eτοιμάζουμε το γλάσο: βάζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη, για 1-2 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά ζεστό με ένα κουτάλι επάνω στο κρύο κέικ.

A.T.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σιγά-σιγά ζεστό με ένα κουτάλι επάνω στο κρύο κέικ.

A.T.

Επίσης...

Νηστίσιμο Κέικ με Μπανάνα, Σοκολάτα και Μέλι

Ένα κέικ σκέτο άρωμα, που δεν χρειάζεται μίξερ, γίνεται πανεύκολα και αναδεικνύει όσο κανένα άλλο την μπανάνα, που μπαίνει ολόκληρη.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι

Ιδανικές για το πρωινό, όταν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό και νόστιμο.

Χοιρινά Φιλετάκια με Μαύρη Μπίρα, Λεμόνι και Μέλι

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά, που γίνεται με ό,τι υπάρχει πιο πρόχειρο: με χοιρινό φιλέτο, φιλέτο κοτόπουλο ή ψαρονέφρι.

Μελόπιτα

Πώς θα φτιάξεις μελόπιτα.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Χοιρινά Φιλετάκια με Κρόκο Κοζάνης και Μέλι

Η συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με κρόκο Κοζάνης και μέλι.

Λουκουμάδες με Αυγά και Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες με αυγά και βανίλια.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Mπισκότα με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε μπισκότα με μέλι.

Χαλβάς με Μέλι

Η συνταγή για χαλβά με μέλι.