Υλικά
1 κ. κιμάς μοσχαρίσιοςΥλικά
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
2 αβγά
1 μέτριο κρεμμύδι ξυσμένο
¼ φλ. γάλα
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Για την κρούστα
500 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρούστα: ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο σε μπολ να γίνουν σαν αλοιφή.
Αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το ρολό: βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, τα αβγά χτυπημένα, το γάλα, το ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά, το θυμάρι και την καπνιστή πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τον κιμά σε σχήμα φρατζόλας.
Στρώνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμμο, που να χωράει τη “φρατζόλα” του κιμά, με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω το μισό μπέικον.
Τοποθετούμε επάνω στο μπέικον το ρολό. Αλείφουμε την επιφάνειά του με την αλοιφή για την κρούστα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μπέικον, στερεώνοντας τις λωρίδες στο κάτω μέρος του ρολού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό κομμένο σε χοντρές φέτες.
A.T.