Follow us

Μοσχάρι μαρινάτο σε μπίρα, μελάσα και σιναπόσπορο με ολόκληρα καρότα στο φούρνο

Μοσχάρι μαρινάτο σε μπίρα, μελάσα και σιναπόσπορο με ολόκληρα καρότα στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

2 κ. μοσχάρι χτένι σε ένα κομμάτι

330 ml ξανθιά μπίρα

250 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

1 κρεμμύδι καθαρισμένο και περασμένο από τη μουλινέτα

5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και περασμένες από τη μουλινέτα

⅓ φλ. μελάσα

1 κ.γ. σπόρους σιναπιού

1 ½ κ. καρότα καθαρισμένα, ολόκληρα

1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη

½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ την μπίρα, τον χυμό πορτοκαλιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μελάσα και τους σπόρους σιναπιού.

Ανακατεύουμε ξεχωριστά τα καρότα με τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.

Τα αφήνουμε στην άκρη.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε βαθύ ταψί, που να το χωράει μαζί με τα καρότα.

Περιχύνουμε με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το βγάζουμε από το ψυγείο, το αφήνουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185οC για 1 ώρα.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150οC και ψήνουμε για 1 ακόμη ώρα, γυρίζοντας το κρέας κάθε 25-30 λεπτά.

Περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, τακτοποιούμε γύρω από το κρέας τα καρότα.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε στο ταψί όπου ψήθηκε κομμένο σε λεπτές φέτες.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.