Χοιρινή σπάλα γεμιστή με λιαστές ντομάτες και ελιές

Χοιρινή σπάλα γεμιστή με λιαστές ντομάτες και ελιές
Υλικά
2 κιλά σπάλα χοιρινή ξεκοκκαλισμένη
20 λιαστές ντομάτες στο λάδι
20 ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
5-6 κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
1 κ.γ. ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι
6-8 ντομάτες στο τσαμπί
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και κρατάμε το λάδι τους. Τις κόβουμε στα δύο, τις βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τις ελιές και τα φύλλα δεντρολίβανου και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λάδι από τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο σε σκόνη, να γίνουν σαν αλοιφή. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το κρέας επάνω σε λαδόκολλα και το αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας σε όλη του την επιφάνεια. Καλύπτουμε με το μείγμα λιαστές ντομάτες -ελιές -δεντρολίβανο και τυλίγουμε τη σπάλα σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Τη δένουμε για να κρατήσει το σχήμα της. Τοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε 2 φλ. καυτό νερό ή ζωμό κρέατος. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει, γυρίζοντάς το μία-δύο φορές και ραντίζοντάς το συχνά με το ζουμί του -αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα καυτό νερό ή ζωμό. 15-20 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος τοποθετούμε γύρω από το κρέας τις φρέσκες ντομάτες. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σκεπασμένο, κόβουμε τις κλωστές και σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε φέτες μαζί με τις ολόκληρες ντομάτες.

A.T.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen