Υλικά
4 μεγάλα αβγά Υλικά
1 δόση βανιλίνη
¼ φλ. μέλι θυμαρίσιο
140 ml ουίσκι
400 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
4 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε κρύο νερό
Για τη σάλτσα
100 γρ. ζάχαρη
25 γρ. βούτυρο
300 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
Για τη γαρνιτούρα
Φιστίκια αράπικα ανάλατα, πολύ ελαφρά καβουρισμένα και χοντροσπαμένα
50 γρ. μαύρες σταφίδες μουλιασμένες σε ½ φλ. ουίσκι για 2 ώρες και στραγγισμένες
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αβγά, τη βανιλίνη, το μέλι και 100 ml από το ουίσκι σε μπεν μαρί και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να να πάρει το μείγμα ένα απαλό κίτρινο χρώμα και να αρχίσει να πήζει.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε το υπόλοιπο ουίσκι και στη συνέχεια τη ρίχνουμε στο μείγμα αβγών - μελιού.
Στύβουμε πολύ καλά τη ζελατίνη, τη διαλύουμε πολύ καλά σε ελάχιστο καυτό νερό, τη ρίχνουμε στη μους και την ανακατεύουμε σταθερά και αργά μέχρι να ενωθεί απολύτως με τα υπόλοιπα υλικά.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: διαλύουμε τη ζάχαρη με 3 κουταλιές νερό σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε καθόλου, μέχρι να πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε πολύ προσεκτικά την κρέμα γάλακτος, διότι πιτσιλάει πάρα πολύ, και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στην κρέμα και στολίζουμε με τα φιστίκια και τις σταφίδες.A.T.