Follow us

Πουρές με πατάτα και σκόρδο

Πουρές με πατάτα και σκόρδο

Υλικά

Υλικά

1.200 γρ. πατάτες

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο

¾  φλ. φρέσκο ανάλατο βούτυρο

1 κεφάλι σκόρδο ολόκληρο

Αλάτι, άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε μια μικρή οριζόντια φέτα από το πάνω μέρος ενός κεφαλιού σκόρδου, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ο C για 30 λεπτά.

Πιέζουμε τις σκελίδες σε μπολ να βγει η σάρκα.

Από αυτήν τη σάρκα θα χρησιμοποιήσουμε 1 ½ κ.γ.

που θα ανακατέψουμε σε μπολ με 1 κ.γ.

ελαιόλαδο.

Την υπόλοιπη ποσότητα θα την ανακατέψουμε καλά με 2 -3 κ.σ ελαιόλαδο και αλάτι μέχρι να γίνει αλοιφή και θα την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει με βιδωτό τάπωμα.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και βράζουμε με λίγο καλά αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε καλά και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν πολύ καλά.

Τις μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε και τον πουρέ του σκόρδου και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή στον μύλο των λαχανικών.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε πάλι να ενωθούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.