Follow us

Φραγκόκοτα με μανιτάρια και πιπεριές

Φραγκόκοτα με μανιτάρια και πιπεριές

Υλικά

Υλικά

2 φραγκόκοτες

1 κ. λευκά μανιτάρια ή ανάμεικτα (λευκά, brown, αποξηραμένα πορτσίνι) 

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

5 πορτοκαλί πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες σε οριζόντιες ροδέλες

¾  φλ. λευκό, ξηρό κρασί

1 φλ. ζωμός κότας

½  φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο

10 φρέσκα φύλλα φασκόμηλο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φραγκόκοτες, αφαιρούμε τυχόν πούπουλα, κόβουμε τα μπουτάκια και τις φτερούγες και το “καράβι” καθέτως στη μέση.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια.

Αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα λευκά μανιτάρια και τα κόβουμε στα τέσσερα αν είναι μεγάλα, στα δύο αν είναι μέτρια ή τα αφήνουμε ολόκληρα αν είναι μικρά και το ίδιο κάνουμε με τα brown, αν χρησιμοποιούμε.

Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό τα αποξηραμένα πορτσίνι (αν τα χρησιμοποιήσουμε) μέχρι να μαλακώσουν τελείως -συνήθως χρειάζεται γύρω στη μισή ώρα. Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να χάσουν σχεδόν τελείως τα υγρά τους.

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις φραγκόκοτες απ' όλες τις πλευρές -θέλουμε να πάρουν ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα. Τις αφαιρούμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια και τα γυρνάμε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν 30 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα φύλλα του φασκόμηλου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει λευκός ο χυμός αν τρυπήσουμε το στήθος με την κοφτερή λάμα ενός μαχαιριού, προσέχοντας να μην παραψηθεί.

Σερβίρουμε με νερόβραστο ρύζι μπασμάτι.Α.Τ.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.