Υλικά
1 κουνέλι 1.200 γρ. περίπου Υλικά
4 πιπεριές σε διάφορα χρώματα κομμένες σε πλατιές λωρίδες
4 μέτρια καρότα σε χοντρές ροδέλες
4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε 6 κάθετα κομμάτια
Σκελίδες από 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.σ. μουστάρδα
1 φλ. νερό
1 φλ. λευκό κρασί
⅓ φλ. ξύδι
¾ φλ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κουνέλι.
Το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε γιουβέτσι, το σκεπάζουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τριγύρω τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις σκελίδες του σκόρδου.
Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας και τη μουστάρδα στο καυτό νερό, προσθέτουμε το ξύδι, περιχύνουμε το φαγητό και σκορπάμε το άκοπο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ο C για 40 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, γυρίζουμε τα κομμάτια μια δυο φορές για να πάρουν όλα τα κομμάτια το αλάτι και το θυμάρι και τα αφήνουμε με την άψητη μεριά προς τα πάνω.
Τακτοποιούμε ανάμεσα τα κλωνάρια του δεντρολίβανου και ψήνουμε 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του κουνελιού.
Πρέπει να είναι πολύ μαλακό, να έχει ωραία κρούστα και να έχει μείνει με μια πηχτή σαλτσούλα και το λάδι του.
Ανακατεύουμε σε μπολ τον μαϊντανό και τη φλούδα λεμονιού, γυρίζουμε τα κομμάτια από την άλλη μεριά και πασπαλίζουμε με το μείγμα μαϊντανός-λεμόνι. Σκεπάζουμε μ’ ένα κομμάτι λαδόκολλα και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.Α.Τ.