Follow us

Κουλουράκια λεμονιού πασπαλισμένα με ζάχαρη

Κουλουράκια λεμονιού πασπαλισμένα με ζάχαρη

Υλικά

Υλικά

1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλ. ζάχαρη

1 φλ. βούτυρο

¾ φλ. χυμός λεμονιού

2 κ.σ. γάλα

2 αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ

1/2 κ.γ. σόδα

Ξύσμα από 2 λεμόνια

1 πρέζα αλάτι

Για τη γαρνιτούρα

1 ασπράδι αβγού

2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, την μπέικνγκ πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά μαζί με τη βανιλίνη και τον χυμό λεμονιού συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το μίξερ.

Στο τέλος, προσθέτουμε και το γάλα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι ή με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.

Αν είναι πολύ υδαρής προσθέτουμε λίγο αλεύρι κι αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στα 40 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι διαμέτρου 1 εκ..

Δίνουμε στα κουλουράκια όποιο σχήμα θέλουμε.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° C για 10 -14 λεπτά.

Βγαίνουν γύρω στα 50 κομμμάτια και γίνονται αρκετά φουσκωτά.

Οπότε πρέπει να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους -γύρω στα 7 εκ.-, όταν τα τοποθετήσουμε στο ταψί.

Ξεφουρνίζουμε, τα αλείφουμε με το χτυπημένο ασπράδι χρησιμοποιώντας πινέλο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Τα βγάζουμε σε σχάρα και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.

Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα των υλικών για λιγότερα κουλουράκια.A.T.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.