Follow us

Ελληνική καρμπονάρα με σύγκλινο, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, ψητό σκόρδο και αβγό αχυρώνα

Ελληνική καρμπονάρα με σύγκλινο, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, ψητό σκόρδο και αβγό αχυρώνα

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

250 γρ. ζυμαρικά

80 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο                                 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

⅓ κ.γ. πολτό ψητού σκόρδου                                    

20 ml λευκό ξηρό κρασί                          

1 αβγό αχυρώνα (από κότες ελευθέρας βοσκής)                        

10 ml ελαιόλαδο                             

50 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας   

2 κλωνάρια φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σύγκλινο με το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμισθεί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 40 ml ζωμό λαχανικών ή νερό.

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, ρίχνουμε το αβγό χτυπημένο με το τυρί, ενώ προηγουμένως τα έχουμε αναμείξει με λίγο κρύο νερό.

Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.Ετοιμάζουμε το σκόρδο: κόβουμε οριζοντίως την κορυφή από ένα κεφάλι σκόρδο και το τοποθετούμε σε μικρό ταψάκι ίσα να το χωράει, σκεπασμένο με ½ φλ.

γάλα φρέσκο με πλήρη λιπαρά.

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια, βγάζουμε τη σάρκα από τη φλούδα πιέζοντας και την πολτοποιούμε μαζί με 1 κ.σ σπορέλαιο σε μπλέντερ.

Διατηρούμε την κρέμα του ψημένου σκόρδου στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά, σκεπασμένο με λάδι.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Olive Garden".

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.