Follow us

Χάμπουγκερς με τηγανητά αβγά, σάλτσα μανιταριών και παντζάρια τουρσί

Χάμπουγκερς με τηγανητά αβγά, σάλτσα μανιταριών και παντζάρια τουρσί

Υλικά

Υλικά

1 κ. μοσχαρίσιος κιμάς

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα μανιταριών

500 γρ. μανιτάρια λευκά

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλ. μοσχαρίσιο ζωμό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. αλεύρι

100 ml κρέμα γάλακτος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιιπέρι

4 αβγά

8 λεπτές φέτες παντζάρι τουρσί

Ροδέλες από κόκκινο ξερό κρεμμύδι

Πράσινα σαλατικά

4 στρογγυλά ψωμάκια (buns)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μανιταριών: καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε την άκρη από το πόδι τους και τα κόβουμε σε φετούλες.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.

Αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ζωμό ζεστό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τηγανίζουμε τα αβγά σε λίγο ελαιόλαδο και τα βγάζουμε στην άκρη στραγγιστά με τρυπητή κουτάλα.

Ετοιμάζουμε τα χάμπουγκερς: ζυμώνουμε ελαφρά τον κιμά με το αλατοπίπερο και σχηματίζουμε πιτάκια λίγο μεγαλύτερα από την περίμετρο που έχουν τα ψωμάκια.

Πιέζουμε το κέντρο της επιφάνειας με τα δάχτυλά μας να κάνουν ένα μικρό βαθούλωμα.

Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Ψήνουμε τα χάμπουργκερ για 5 λεπτά.

Τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τα ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.

Τα βγάζουμε σε πιατέλα και ψήνουμε τα ψωμάκια κομμένα στα δύο με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, για 30 δευτερόλεπτα.

Βάζουμε επάνω στο μισό ψωμάκι δυο φέτες παντζάρι τουρσί και ροδέλες κρεμμυδιού και τοποθετούμε επάνω το χάμπουργκερ.

Σκεπάζουμε με τη σάλτσα μανιταριών, λίγη πράσινη σαλάτα και από πάνω το αβγό.

Σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.

Αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ζωμό ζεστό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τηγανίζουμε τα αβγά σε λίγο ελαιόλαδο και τα βγάζουμε στην άκρη στραγγιστά με τρυπητή κουτάλα.

Πιέζουμε το κέντρο της επιφάνειας με τα δάχτυλά μας να κάνουν ένα μικρό βαθούλωμα.

Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Ψήνουμε τα χάμπουργκερ για 5 λεπτά.

Τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τα ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.

Τα βγάζουμε σε πιατέλα και ψήνουμε τα ψωμάκια κομμένα στα δύο με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, για 30 δευτερόλεπτα.

Βάζουμε επάνω στο μισό ψωμάκι δυο φέτες παντζάρι τουρσί και ροδέλες κρεμμυδιού και τοποθετούμε επάνω το χάμπουργκερ.

Σκεπάζουμε με τη σάλτσα μανιταριών, λίγη πράσινη σαλάτα και από πάνω το αβγό.

Σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.