Υλικά
1 κ. κιμάς μοσχαρίσιος Υλικά
2 χοντρές φέτες (1 ½ εκ) μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
2 αβγά
1 μέτριο κρεμμύδι ξυσμένο
¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. δυόσμος ξερός
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. πατάτες μέτριες
300 γρ. ντοματάκια
⅓ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε.
Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα ντοματάκια.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ταψί, ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και το θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Ρίχνουμε στο ταψί τα ντοματάκια και αφήνουμε το ταψί καλά σκεπασμένο εκτός φούρνου.
Ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια: βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, τα αβγά χτυπημένα, το κρασί, το ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά, τον δυόσμο, το θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα αφήνουμε να μείνουν τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.
Μπορούμε να τα ψήσουμε και στο γκριλ ή σε σχαροτήγανο αλειμμένο με ελαιόλαδο ή στον ατμομάγειρα.
Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τις πατάτες και τα ντοματάκια.A.T.