Follow us

Κριθαρότο με θαλασσινά

Κριθαρότο με θαλασσινά

Υλικά

Υλικά

1 κ. διάφορα όστρακα (κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια)

500 γρ. κριθαράκι χοντρό

6 μεγάλες γαρίδες (προαιρετικά)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φινόκιο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

7-8 κλωστούλες σαφράν

1 φλ.τσ. λευκό κρασί

3 φλ. ζωμός λαχανικών ή νερό

5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα όστρακα και τις γαρίδες και τ' αφήνουμε να στραγγίξουν.

Βάζουμε το σαφράν σε μισό φλιτζάνι ζεστό ζωμό ή νερό.

Σε μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη μία σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση.

Προσθέτουμε το φινόκιο και το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι το κριθαράκι να γίνει σχεδόν διάφανο.

Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμισθεί.

Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό ζωμό και αφήνουμε ν' απορροφηθεί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε δεύτερο φλιτζάνι ζωμό και προχωράμε με τον ίδιο τρόπο.

Όταν το κριθαράκι έχει αρχίσει να μαλακώνει προσθέτουμε τα όστρακα, τις γαρίδες καθαρισμένες αλλά με τα κεφάλια τους και τον ζωμό με το σαφράν και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει όσο πρέπει το κριθαράκι, παραμένοντας al dente.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι, γιατί τα όστρακα αφήνουν αλμυρό ζωμό.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό ή νερό, ώστε το φαγητό να είναι σχετικά ρευστό.

Αποσύρουμε από την εστία και ανακατεύουμε μέσα την άλλη σκελίδα του σκόρδου τριμμένη, τον μαϊντανό, 2 κ.σ ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε αμέσως.

*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Da Bruno" στο Π.

Φάληρο.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.