Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτοςΥλικά
500 γρ. ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
200 ml λευκό κρασί
Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Γάλα
εξ.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες και το βάζουμε μέσα σε κρύο γάλα για μια ώρα. Το βγάζουμε στραγγιστά και το στεγνώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το συκώτι στο τηγάνι, το ροδίζουμε γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές και το σβήνουμε με το κρασί.
Ξύνουμε με τη σπάτουλα τη βάση του τηγανιού και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Μοιράζουμε το συκώτι σε ζεστά πιάτα, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τα κρεμμύδια και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή πολέντα.
*H συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Da Bruno" στο Π.
Φάληρο.