Follow us

Σπαγγέτι με μύδια, σάλτσα τυριού και πιπέρι

Σπαγγέτι με μύδια, σάλτσα τυριού και πιπέρι

Υλικά

Υλικά

1 ⅕  κ. μύδια φρέσκα

500 γρ. σπαγγέτι

100 γρ. παρμεζάνα

200 γρ. πεκορίνο romano

2  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Λίγες κορφές από φρέσκο βασιλικό

½  ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 καυτερή πιπερίτσα 

¼  φλ. φρέσκο βούτυρο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια: ξύνουμε τα κελύφη με ένα μαχαίρι για να αφαιρέσουμε ό,τι βρίσκεται κολλημένο επάνω τους και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Τα ρίχνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα και το κρασί.

Βάζουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να αχνιστούν για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε το καπάκι και πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει.

Αποσύρουμε από την εστία, τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να μπορούμε να τα πιάσουμε και βγάζουμε τη σάρκα σε μπολ, εκτός από ¼ που τα αφήνουμε με το κέλυφός τους.

Βράζουμε τα σπαγγέτι με μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι.

Σ΄ένα άλλο μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και το πεκορίνο και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των σπαγγέτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν μια κρέμα.

Ρίχνουμε στην κρέμα πρώτα τα μύδια και μετά το σπαγγέτι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μία κορυφή από φρέσκο βασιλικό.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Da Bruno" στο Π.

Φάληρο.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.