Follow us

Κορμός σοκολάτας με σαντιγί

Κορμός σοκολάτας με σαντιγί

Υλικά

Υλικά

Για το παντεσπάνι

80 γρ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις

100 γρ. ζάχαρη

20 γρ. κακάο σε σκόνη

4 αβγά

20 ml γάλα

20 ml βούτυρο

Για την κρέμα

300 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά + 100 γρ. ζάχαρη άχνη (ή 500 γρ. έτοιμη σαντιγί).

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 25Χ30 εκ.

και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Στρώνουμε τη βάση με λαδόκολλα.

Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Οταν έχει διπλασιαστεί σε όγκο, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μαρέγκα σφιχτή.

Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι ν΄ασπρίσουν και να αφρίσουν.

Ρίχνουμε μέσα από σουρωτήρι το κακάο με το αλεύρι στο μείγμα, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.

Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα λίγη-λίγη, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω.

Μεταφέρουμε τον χυλό στο ταψί και ψήνουμε το παντεσπάνι για 15 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει και μόλις γίνει χλιαρό το καλύπτουμε με μεμβράνη για να παραμείνει ελαστικό.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος και μόλις πήξει, προσθέτουμε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά, συνεχίζοντας να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί όλη.

Για να συνθέσουμε το γλυκό, ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι αναποδογυρίζοντάς το επάνω σε λαδόκολλα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

Βγάζουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα, που είναι κολλημένη στη βάση του.

Απλώνουμε την κρέμα σαντιγί στην επιφάνειά του, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ.

από τις άκρες του και το ρολάρουμε από τη μακριά μεριά, με τη βοήθεια της λαδόκολλας.

Τοποθετούμε το ρολό στην πιατέλα σερβιρίσματος.

Αν θέλουμε, το περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και το στολίζουμε με καραμελίτσες, σοκολατάκια, μπισκότα, βρώσιμες χριστουγεννιάτικς φιγούρες, χρωματιστά μαρσμάλοους, που θα κόψουμε σε σμήμα μανιταριών ή ό,τι άλλο μας αρέσει.A.T.

Για να συνθέσουμε το γλυκό, ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι αναποδογυρίζοντάς το επάνω σε λαδόκολλα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

Βγάζουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα, που είναι κολλημένη στη βάση του.

Απλώνουμε την κρέμα σαντιγί στην επιφάνειά του, αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ.

από τις άκρες του και το ρολάρουμε από τη μακριά μεριά, με τη βοήθεια της λαδόκολλας.

Τοποθετούμε το ρολό στην πιατέλα σερβιρίσματος.

Αν θέλουμε, το περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και το στολίζουμε με καραμελίτσες, σοκολατάκια, μπισκότα, βρώσιμες χριστουγεννιάτικς φιγούρες, χρωματιστά μαρσμάλοους, που θα κόψουμε σε σμήμα μανιταριών ή ό,τι άλλο μας αρέσει.A.T.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.