Follow us

Ραγού με μανιτάρια, κρεμμυδάκια και πατατούλες

Ραγού με μανιτάρια, κρεμμυδάκια και πατατούλες

Υλικά

Υλικά

½ κιλό μικρά σφιχτά μανιτάρια, λευκά ή καφέ

500 ml ζωμός λαχανικών

½ κ. μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου

500 γρ. πατάτες baby

1 φλ. ε. π. ελαιόλαδο

¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα κρεμμυδάκια στο νερό, τα καθαρίζουμε, τα ζεματίζουμε και τα στεγνώνουμε.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και χωρίζουμε το ποδαράκι από το καπελάκι.

Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τις πατατούλες και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το σοτάρισμα, μέχρι να πάρουν ελαφρό χρώμα από όλες τις μεριές.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό και τη δάφνη.

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε με καλό προζυμένιο ψωμί ψημένο και σαλάτα.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.