Υλικά
1300 γρ. σοκολάτα (65% κακάο)Υλικά
200 γρ. λευκή σοκολάτα
¾ φλ. κράνμπερις
1 φλ. φουντούκια ψημένα και χωρισμένα στα δύο
½ φλ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης ελαφρά ψημένα
2 κ.σ. κανέλα τριμμένη
½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε τα φουντούκια, τα φιστίκια, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μπολ.
Τα κοσκινίζουμε και κρατάμε την κανέλα και το αλάτι για άλλη χρήση (ας πούμε να το προσθέσουμε σε καραμέλα).
Λιώνουμε τη σοκολάτα 65% σε μπεν μαρί και την απλώνουμε στη λαδόκολλα σε πάχος περίπου 1 εκ., με μια σπάτουλα.
Πασπαλίζουμε αμέσως με τους ξηρούς καρπούς και τα κράνμπερις.
Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
Σε ξεχωριστό μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα.
Παίρνουμε με ένα μικρό κουτάλι τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και τη ρίχνουμε σε ακανόνιστα κορδόνια επάνω στην πλάκα της σοκολάτας με τους ξηρούς καρπούς.
Αφήνουμε να μείνει για 12 ώρες πριν την σπάσουμε σε ίσα ή ακανόνιστα κομμάτια.A.T.