Follow us

Μπορστ (σούπα από την Ουκρανία)

Μπορστ (σούπα από την Ουκρανία)

Υλικά

Υλικά

2 μέτρια παντζάρια

1 κ.σ. ξύδι κόκκινο

2 μέτρια ξερά κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές λωρίδες

¼ από ένα μέτριο λάχανο σε λωρίδες 

2 μέτρια καρότα σε χοντρές ροδέλες

3 μέτριες πατάτες σε κύβους

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 ½ lt δυνατός ζωμός λαχανικών

⅓ φλ. φρέσκο βούτυρο + 2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας 

1 ξερό φύλλο δάφνης

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στραγγιστό γιαούρτι ή σμετάνα για γαρνιτούρα*

Εκτέλεση

Βράζουμε τα παντζάρια φροντίζοντας να μείνουν τραγανά.

Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα παντζάρια, τα τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι για να κρατήσουν το χρώμα τους.

Τα αφήνουμε στην άκρη.

Διαλύουμε τον πελτέ της ντομάτας στον ζωμό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Αφού πάρει 1-2 βράσεις, προσθέτουμε το λάχανο και τις πατάτες και βράζουμε 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το παντζάρι, δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι, και σιγομαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ή σμετάνα σε κάθε πιάτο. *Η σμετάνα είναι ένας είδος ξινής κρέμας με λεπτή γεύση, που πωλείται στα ρώσικα και τα ποντιακά μπακάλικα.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.