Follow us

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Υλικά

Υλικά

8 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

4 κ.σ. βούτυρο

3 φλ. νερό

½ φλ. dry sherry

1 ½  lt. δυνατός ζωμός λαχανικών

6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

400 γρ. γραβιέρα

1 μπαγκέτα

Αλάτι, τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν απαλό καστανό χρώμα.

Τα μεταφέρουμε μαζί με τα υγρά τους σε πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε 3-4 κ.σ νερό και ξύνουμε το σκεύος με ξύλινη κουτάλα για να πάρουμε ό,τι έχει κολλήσει στο σκεύος.

Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια και τη σάλτσα τους στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και σιγομαγειρεύουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν, να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να πάρουν πολύ σκούρο καφέ χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν.

Προσθέτουμε τους ζωμούς και το θυμάρι και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά ακόμα.

Κόβουμε την μπαγκέτα σε φέτες, τις βάζουμε σε ταψί, μοιράζουμε επάνω τη γραβιέρα (κρατάμε λίγη για γαρνιτούρα) και ψήνουμε στο grill μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα σε πυρίμαχα βαθιά μπολ, βάζουμε από πάνω 2 φέτες μπαγκέτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη γραβιέρα που έχουμε κρατήσει.

Ξαναβάζουμε τα μπολ στο grill και μόλις λιώσει η γραβιέρα, σερβίρουμε αμέσως.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.