Follow us

Ζυμαρικά γεμιστά με λάχανο και μανιτάρια (pierogis)

Ζυμαρικά γεμιστά με λάχανο και μανιτάρια (pierogis)

Υλικά

Υλικά

4 φλ. αλεύρι

4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 φλ. νερό

1 κρόκος αβγού

Για τη γέμιση

240 γρ. λευκά μανιτάρια

4 κ.σ. βούτυρο

60 γρ. ξερά πορτσίνι

1 ξερό κρεμμύδι

½ φλ. λάχανο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα πορτσίνι σε ζεστό νερό να μουσκεύουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μεγάλο μπολ.

Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στο νερό, ανακατεύουμε, κάνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο-λίγο ,ανακατεύοντας με το χέρι.

Αν είναι πολύ στεγνό το μείγμα ρίχνουμε προσεκτικά λίγο νερό ακόμα.

Ζυμώνουμε για λίγο και προσθέτουμε τον κρόκο χτυπημένο.

Ζυμώνουμε πάλι μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μεμβράνη για μισή ώρα.Ετοιμάζουμε τη γέμιση: στραγγίζουμε τα πορτσίνι και τα ψιλοκόβουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τα λευκά μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το λάχανο και σιγομαγειρεύουμε για 15’ λεπτά.

Ποσθέτουμε τα πορτσίνι και αλατοπιπερώνουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη.

Ανοίγουμε το πρώτο σε φύλλο πάχους περίπου 3mm.

Με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους, διαμέτρου 5 εκ.

Βάζουμε 1κ.γ.

γέμιση στο κέντρο, διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και κλείνουμε προσεκτικά, πιέζοντας γύρω γύρω τη ζύμη με τα δάχτυλά μας.

Βράζουμε τα pierogi σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.

Τα βγάζουμε μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, με τρυπητή κουτάλα.

Τα σερβίρουμε αμέσως με σμετάνα, ένα είδος ρώσικης ξινής κρέμας με λεπτή γεύση, που βρίσκουμε στα ρώσικα μπακάλικα, και, αν θέλουμε, ψιλοκομμένο άνηθο.

Σημ. πιάτο από την κουζίνα της Ουκρανίας.Α.Τ.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.