Υλικά
Για τη γλώσσα:Υλικά
1 μικρή μοσχαρίσια γλώσσα περίπου 800 γρ.
100 ml λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. χοντροσπασμένο πιπέρι
Για την γκρεμολάτα:
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια, 1 πορτοκάλι και 1 γκρέιπφρουτ
20 φύλλα μαϊντανού
2 κλωναράκια θυμάρι
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
50 γρ. μουστάρδα πικάντικη
Αλάτι
Ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε 2 λίτρα νερό, 1 κ.σ αλάτι, το λευκό κρασί, τα φύλλα δάφνης και το μαύρο πιπέρι.
Πλένουμε καλά τη γλώσσα και την τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σ' ένα μπλέντερ βάζουμε το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το θυμάρι και μπλεντάρουμε.
Μόλις βράσει η γλώσσα, τη μεταφέρουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και αφαιρούμε την πέτσα.
Την βάζουμε επάνω σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε σε πιάτο, γαρνίρουμε με τη ρόκα, περιχύνουμε με την γκρεμολάτα και συνοδεύουμε με τη μουστάρδα.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Musique café & More", στο Παγκράτι.