Follow us

Τηγανίτες με βότκα και κεφίρ

Τηγανίτες με βότκα και κεφίρ

Υλικά

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ. βότκα (ή τσίπουρο, ρακί)

3 αβγά

250 ml. νερό

250 ml. ξινόγαλο ή κεφίρ ή αϊράνι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 γερή πρέζα αλάτι

Ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ τα αβγά, τη βότκα, το νερό, το ξινόγαλο ή το κεφίρ ή το αϊράνι και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη να ενωθούν.

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το υγρό μείγμα, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν ο χυλός είναι πολύ πηχτός (δεν πέφτει εύκολα από το κουτάλι) προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (να μην καπνίσει) -το ελαιόλαδο πρέπει να φθάνει το 1 δάχτυλο ύψος.

Παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, σε κάποια απόσταση τη μια από την άλλη.

Δεν ρίχνουμε πολλές μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν γίνουν τραγανές από έξω.

Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τις γυρίζουμε και από την άλλη και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, με άχνη ζάχαρη ή με μέλι και κανέλα ή με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.