Follow us

Κέικ χωρίς αλεύρι

Κέικ χωρίς αλεύρι

Υλικά

Υλικά

8 μεγάλα αβγά

230 γρ. βούτυρο

450 γρ. κουβερτούρα

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο

Για τη γκανάς

100 ml κρέμα γάλακτος

150 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα μήκους 20 εκ.

και την τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα τουλάχιστον για 5 λεπτά ή μέχρι να διπλασιασθούν σε όγκο.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και κόβουμε το βούτυρο σε κύβους μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον κόλιανδρο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, ρίχνουμε μέσα στο ¼ των αβγών και ανακατεύουμε ελαφρά.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας κάθε φορά ¼ από το μείγμα των αβγών και ανακατεύοντας ελαφρά (συνολικά 4 φορές).

Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει.

Τη βάζουμε στη μέση ενός ταψιού που ακουμπάμε σε σχάρα, στο κάτω μέρος του φούρνου.

Ρίχνουμε βραστό νερό στο ταψί να φθάσει μέχρι τα ⅔ του ύψους της φόρμας και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε το ταψί με τη φόρμα και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει το νερό.

Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.Ετοιμάζουμε την γκανάς: βάζουμε την κρέμα σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις αρχίσουν να παρουσιάζονται φουσκίτσες στην επιφάνεια, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την εστία και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα ξυσμένη.

Ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Αφήνουμε να χλιάνει γύρω στα 5 λεπτά και την απλώνουμε επάνω στο κέικ.γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα ή άχνη ζάχαρη ή κόντιτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.