Υλικά
1 φύλλο ζύμη κουρού κατεψυγμένο Υλικά
200 γρ. μαρμελάδα λεμόνι ή lemon curd*
125 γρ. μύρτιλα
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για 12 μικρά μάφινς.
Ανοίγουμε ελαφρά το φύλλο της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβουμε με το ποτήρι κύκλους 12 Χ 6,5 εκ.
Ντύνουμε τις θήκες των μάφινς με τη ζύμη, τρυπάμε όλη την επιφάνεια με το πιρούνι και βάζουμε τη φόρμα στη ψυγείο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά επάνω σε σχάρα.
Γεμίζουμε με μαρμελάδα λεμόνι ή με lemon curd και γαρνίρουμε με ένα μύρτιλο.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά μαρμελάδα πορτοκάλι ή ανάμεικτη μαρμελάδα εσπεριδοειδών.