Υλικά
4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες Yλικά
30 φρέσκα δαμάσκηνα μαύρα
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¾ φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ ξυσμένη
½ φλ. σόγια σος
3 κ.σ. sweet chilli sauce
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε μια στρώση σε ρηχό ταψί..
Ανακατεύουμε τη σόγια σος, τη sweet chilli sauce, το τζίντζερ και το σκόρδο σε μπολ και περιχύνουμε τις μπριζόλες.
Τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2 ώρες.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Κρατάμε 10 δαμάσκηνα ολόκληρα και τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε 6 κομμάτια το καθένα.
Στραγγίζουμε τη μαρινάδα από τις μπριζόλες (κρατάμε και το τζίντζερ).
Τη μεταφέρουμε σε κατσαρολάκια μαζί με το κρεμμύδι και τα δαμάσκηνα.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
Βγάζουμε στην άκρη τα ολόκληρα δαμάσκηνα και μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ.
Δουλεύουμε για 2 -3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως τα υλικά και να έχουμε μια λεία σάλτσα.
Αν μας φαίνεται η σάλτσα πολύ πυκνή, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
Ψήνουμε τις μπριζόλες στο γκριλ γυρίζοντάς τις 2 φορές.
Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο τις αλείφουμε με λίγη από τη σάλτσα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί με το ψήσιμο ένα γλάσο.
Τις σερβίρουμε μαζί με τα ολόκληρα δαμάσκηνα και τη σάλτσα.Α.Τ.