Follow us

Μύδια με ρακί και στακοβούτυρο (του σεφ Νικόλα Σταυρακάκη)

Μύδια με ρακί και στακοβούτυρο (του σεφ Νικόλα Σταυρακάκη)

Υλικά

Υλικά

48 ζωντανά μύδια

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σφηνάκια ρακί

4 κ.σ. στακοβούτυρο

4 φλ. ζωμό ψαριού

4 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε καυτό γουόκ με καπάκι βάζουμε τα μύδια και το κρεμμύδι και σβήνουμε με τσικουδιά. Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν. Προσθέτουμε το στακοβούτυρο, λίγο ζωμό ψαριού, κλείνουμε πάλι και αφήνουμε για δυο-τρία λεπτά περίπου.

Στο τέλος βάζουμε τον μαϊντανό, λίγο ξύσμα λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.*Η συνταγή είναι του σεφ Νικόλα Σταυρακάκη από το εστιατόριο "Veneto" στο Ρέθυμνο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.