Follow us

Χταπόδι με πιπεριές στο τηγάνι

Χταπόδι με πιπεριές στο τηγάνι

Υλικά

Υλικά

1 κ. χταπόδι

500 γρ. κόκκινες πιπεριές

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

1 ξερό φύλλο δάφνης

½ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου 

1 κ.σ. μέλι

¼ φλ. κρέμα λευκού βαλσαμικού ξυδιού

10 κόκκοι πιπέρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι, κόβουμε, πλένουμε και χωρίζουμε στα δύο την κουκούλα και χωρίζουμε τα πλοκάμια.

Βάζουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα σε κατσαρόλα με το φύλλο της δάφνης και το άκοπο πιπέρι και ρίχνουμε 1 φλ.

καυτό νερό.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό.

Το βγάζουμε από την κατσαρόλα στραγγιστά και κρατάμε στην άκρη το ζουμί του, αφού αφαιρέσουμε τη δάφνη και το πιπέρι.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές.

Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια -κρατάμε δυο ολόκληρα πλοκάμια για τη διακόσμηση.

Προσθέτουμε ⅓ φλ.

από το ζουμί του, το μέλι, το βαλσαμικό ξύδι και το δεντρολίβανο.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει 1-2 λεπτά, δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι.

Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί 10 λεπτά και σερβίρουμε.Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.