Follow us

Ποντιακό κους κους με θαλασσινά (του σεφ Μίλτου Αρμένη)

Ποντιακό κους κους με θαλασσινά (του σεφ Μίλτου Αρμένη)

Υλικά

Υλικά

½ κ. κους κους ποντιακό

Ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

2 καρότα

1 φινόκιο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλινο

2 σκελίδες σκόρδο

1 ντομάτα

½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

8 γαρίδες μεγάλες

½ κ. μύδια

2 καλαμάρια

Αλάτι, πιπέρι

Σαφράν

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια και το κόβουμε σε ροδέλες.

Καθαρίζουμε τα μύδια.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη τους.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Μόλις αλλάξουν χρώμα, προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά (εκτός από τον άνηθο) και τα σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι με ⅓ φλ.

ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κους κους, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε σιγά -σιγά το ζωμό απο τις γαρίδες, αφού πρώτα τον έχουμε περάσει από σίτα, ανακατεύοντας, όπως κάνουμε με το ριζότο.

Όταν το κους κους εχει σχεδόν βράσει προσθέτουμε μέσα τα θαλασσινά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.

Η σύσταση του κους κους πρέπει να είναι σαν του ριζότο.

Την τελευταία στιγμή προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.Η συνταγή είναι του σεφ Μίλτου Αρμένη από το εστιατόριο "Ορίζοντες Λυκαββητού".

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.