Follow us

Σκουμπρί με σάλτσα ντομάτα

Σκουμπρί με σάλτσα ντομάτα

Υλικά

Υλικά

4 μέτρια σκουμπριά (250 γρ./το ένα περίπου) ή 2 μεγάλα σκουμπριά (500 γρ./το ένα περίπου)

800 γρ. ώριμες ντομάτες ξυσμένες στη χοντρή μεριά του τρίφτη

10 φύλλα φρέσκος βασιλικός

1 κ.γ. άκοπο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κ.γ. κανέλα τριμμένη

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το σκουμπρί από τα εντόσθια.

Αλατίζουμε, μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το άκοπο πιπέρι, την κανέλα και αλάτι.

Μαγειρεύουμε επάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Μεταφέρουμε τη μισή σάλτσα σε ταψί που να χωράει τα ψάρια ίσα -ίσα, τα ακουμπάμε επάνω και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ξεφουρνίζουμε, καθαρίζουμε τα ψάρια και μεταφέρουμε το ψαχνό σε πιατέλα.

Αφαιρούμε από τη σάλτσα το άκοπο πιπέρι και τα κόκκαλα που ίσως υπάρχουν, προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, και περιλούουμε το ψάρι.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.