Follow us

Ταρτούλες με φρέσκα σταφύλια και αμύγδαλα

Ταρτούλες με φρέσκα σταφύλια και αμύγδαλα

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο παγωμένο

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1/2 φλ. νερό παγωμένο

1/2 κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα βανίλιας

500 ml γάλα

100 γρ.  ζάχαρη

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

20 γρ. βούτυρο

2 δόσεις βανιλίνης

15 ρόγες σταφύλι κομμένες στα δύο

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση

300 γρ. σαντιγί

Φρέσκα λευκά σταφύλια χωρίς το κουκούτσι

Μερικά αμύγδαλα με τη φλούδα ελαφρά καβουρδισμένα, κομμένα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε με τα δάχτυλα, να σχηματιστούν ψίχουλα.

Ρίχνουμε 2-3 κουτ.

σούπας νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μέτρια, απαλή (προσθέτουμε κι άλλο νερό, αν χρειάζεται).

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Βουτυρώνουμε 10 μικρές φόρμες για τάρτες (ή μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ.), βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη.

Τη στρώνουμε στις φορμίτσες ή στη μεγάλη φόρμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά, αφήνοντας να περισσεύει λίγο.

Ισιώνουμε το τελείωμα με μαχαιράκι.

Την τρυπάμε με το πιρούνι παντού, βάζουμε μια λαδόκολλα, τη γεμίζουμε με όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια και την ψήνουμε άδεια για 15-20 λεπτά.Ετοιμάζουμε την κρέμα: ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με το αλεύρι και τη βανίλια και προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα μαζί με τη βανιλίνη.

Δουλεύουμε με τον αβγοδάρτη να ενωθούν καλά τα υλικά.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το γάλα επάνω σε σιγανή φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Προσθέτουμε γύρω στο 1 φλ.

γάλα σιγά -σιγά στο μείγμα ζάχαρη-αλεύρι-αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς και δυνατά με τον αβγοδάρτη (ζεματίζουμε το μείγμα έτσι, ώστε να μην ψηθούν τα αβγά).

Στη συνέχεια, αδειάζουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη (που πρέπει να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας για να μην σχηματίσει κρούστα) και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Ρίχνουμε τις 15 ρόγες σταφύλι στην άχνη ζάχαρη φροντίζοντας να καλυφθούν τελείως και τις ανακατεύουμε με την κρέμα. Γεμίζουμε τις ταρτούλες ή την τάρτα με την κρέμα και γαρνίρουμε με τη σαντιγί τα φρέσκα σταφύλια και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες πριν σερβίρουμεA.T.

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε με τα δάχτυλα, να σχηματιστούν ψίχουλα.

Ρίχνουμε 2-3 κουτ.

σούπας νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μέτρια, απαλή (προσθέτουμε κι άλλο νερό, αν χρειάζεται).

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Βουτυρώνουμε 10 μικρές φόρμες για τάρτες (ή μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ.), βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη.

Τη στρώνουμε στις φορμίτσες ή στη μεγάλη φόρμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά, αφήνοντας να περισσεύει λίγο.

Ισιώνουμε το τελείωμα με μαχαιράκι.

Την τρυπάμε με το πιρούνι παντού, βάζουμε μια λαδόκολλα, τη γεμίζουμε με όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια και την ψήνουμε άδεια για 15-20 λεπτά.Ετοιμάζουμε την κρέμα: ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με το αλεύρι και τη βανίλια και προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα μαζί με τη βανιλίνη.

Δουλεύουμε με τον αβγοδάρτη να ενωθούν καλά τα υλικά.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το γάλα επάνω σε σιγανή φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει. Προσθέτουμε γύρω στο 1 φλ.

γάλα σιγά -σιγά στο μείγμα ζάχαρη-αλεύρι-αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς και δυνατά με τον αβγοδάρτη (ζεματίζουμε το μείγμα έτσι, ώστε να μην ψηθούν τα αβγά).

Στη συνέχεια, αδειάζουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη (που πρέπει να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας για να μην σχηματίσει κρούστα) και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Ρίχνουμε τις 15 ρόγες σταφύλι στην άχνη ζάχαρη φροντίζοντας να καλυφθούν τελείως και τις ανακατεύουμε με την κρέμα. Γεμίζουμε τις ταρτούλες ή την τάρτα με την κρέμα και γαρνίρουμε με τη σαντιγί τα φρέσκα σταφύλια και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες πριν σερβίρουμεA.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.