Υλικά
500 γρ. μπαγιάτικο λευκό ψωμί χωρίς την κόραΥλικά
½ φλ. λευκή ζάχαρη
2 φλ. φρέσκο γάλα με πλήρη λιπαρά
Τη φλούδα (μόνο το πορτοκαλί μέρος) από δύο πορτοκάλια
4 αβγά
1 δόση βανιλίνη
1 γερή πρέζα κουρκουμά
4-5 φέτες ανανάς κονσέρβας στο σιρόπι του
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε κομμάτια.
Τον αφήνουμε στην άκρη.
Σιγοβράζουμε το γάλα μαζί με τον κουρκουμά, τη ζάχαρη και τη φλούδα του πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιάνει και να πάρει τα αρώματα του πορτοκαλιού.
Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα και ρίχνουμε μέσα σιγά–σιγά τα αβγά χτυπημένα, μαζί με τη βανιλίνη.
Βάζουμε το ψωμί κομμένο σε κομμάτια σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε επάνω το μείγμα γάλα –ζάχαρη –αβγά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μουλιάσει για 3–4 ώρες.
Όταν έχει γίνει σαν χυλός, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στη φόρμα μαζί με τα κομμάτια του ανανά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και βάζουμε τη φόρμα σε ταψί με νερό να φθάνει μέχρι τη μέση της φόρμας.
Ψήνουμε για 1 ½ ώρα.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την πουτίγκα κομμένη σε φέτες.
Α.Τ.