Follow us

Πουτίγκα μάνγκο

Πουτίγκα μάνγκο

Υλικά

3 φρέσκα ώριμα μάνγκο (γύρω στα 500 γρ. καθαρή σάρκα) σε κυβάκια
8 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
160 ml γάλα καρύδας
60 ml κρέμα γάλακτος
½ φλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνη να μουσκέψει σε λίγο κρύο νερό. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μισό γάλα καρύδας και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε το μάνγκο στο μπλέντερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας. Δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ενώνουμε το μείγμα μάνγκο-γάλα καρύδας με το μείγμα της ζελατίνης και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, πιέζοντας καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Μοιράζουμε την πουτίγκα σε ατομικά φορμάκια ή χρησιμοποιούμε μια φόρμα με ωραία σχέδια αφού βρέξουμε και τινάξουμε το εσωτερικό της. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες πριν σερβίρουμε (5 ώρες τα ατομικά φορμάκια).

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.