Υλικά
50 γρ. ζαμπόνι Νάξου σε φέτεςΥλικά
80-100 γρ. baby ροκα
140 γρ. γαρίδες Ν.2
Για το aioli (αγιολί)
50 ml ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. φύλλα δεντρολίβανο
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ οξύμελι
500 ml ξύδι
1 κ. μέλι
1 κ.σ. σπόροι γλυκάνισου
2 σκελίδες σκόρδο
Φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 γερή πρέζα σαφράν
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνη
5 κόκκοι μπαχάρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ οξύμελι: βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 15 λεπτά.
Αφήνουμε τη βινεγκρέτ να κρυώσει για 2 ώρες, σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
Ετοιμάζουμε τις γαρίδες aioli (αγιολί): καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και τις μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο για 4 ώρες στο ψυγείο.
Εν συνεχεία, τις βάζουμε στον φούρνο στους 150οC, για 12 λεπτά.
Ανακατεύουμε τη ρόκα με το οξύμελι και το ζαμπόνι, αλατοπιπερώνουμε, στολίζουμε με τις γαρίδες και σερβίρουμε.