Follow us

Σαλάτα “520” με ζαμπόνι Νάξου, γαρίδες, aioli και βινεγκρέτ οξύμελι

Σαλάτα “520” με ζαμπόνι Νάξου, γαρίδες, aioli και βινεγκρέτ οξύμελι

Υλικά

Υλικά

50 γρ. ζαμπόνι Νάξου σε φέτες

80-100 γρ. baby ροκα

140 γρ. γαρίδες Ν.2

Για το aioli (αγιολί)

50 ml ελαιόλαδο

½ σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. φύλλα  δεντρολίβανο

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Αλάτι-πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ οξύμελι

500 ml ξύδι

1 κ. μέλι

1 κ.σ. σπόροι γλυκάνισου

2 σκελίδες σκόρδο

Φλούδα ενός πορτοκαλιού

1 γερή πρέζα σαφράν

2 κλαδάκια δεντρολίβανο

2 φύλλα δάφνη

5 κόκκοι μπαχάρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ οξύμελι: βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 15 λεπτά.

Αφήνουμε τη βινεγκρέτ να κρυώσει για 2 ώρες, σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

Ετοιμάζουμε τις γαρίδες aioli (αγιολί): καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και τις μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο για 4 ώρες στο ψυγείο.

Εν συνεχεία, τις βάζουμε στον φούρνο στους 150οC, για 12 λεπτά.

Ανακατεύουμε τη ρόκα με το οξύμελι και το ζαμπόνι, αλατοπιπερώνουμε, στολίζουμε με τις γαρίδες και σερβίρουμε.

Αφήνουμε τη βινεγκρέτ να κρυώσει για 2 ώρες, σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

Εν συνεχεία, τις βάζουμε στον φούρνο στους 150οC, για 12 λεπτά.

Ανακατεύουμε τη ρόκα με το οξύμελι και το ζαμπόνι, αλατοπιπερώνουμε, στολίζουμε με τις γαρίδες και σερβίρουμε.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.