Follow us

Πέρκα στο φούρνο με ντομάτες και ζεστή σαλάτα λαχανικών με λαδόξυδο

Πέρκα στο φούρνο με ντομάτες και ζεστή σαλάτα λαχανικών με λαδόξυδο

Υλικά

Υλικά

1200 γρ. πέρκας κομμένα σε 4 κομμάτια

2 μέτριες ντομάτες χοντροκομμένες

¼ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

1 μάτσο γλιστρίδας καθαρισμένη

2 ραντίτσιο κομμένο σε χοντρές λωρίδες

1 ματσάκι βαλεριάνα καθαρισμένη

Για τη βινεγκρέτ

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

1 γερή πρέζα αλάτι

1 γερή πρέζα γερή ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε την πέρκα.

Την αλατίζουμε πολύ καλά και την αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

Βάζουμε τις ντομάτες σε μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Απλώνουμε τις ντομάτες σε πυρίμαχο ταψί και ακουμπάμε επάνω το ψάρι.

Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε.

Ζεματίζουμε για 6-7 λεπτά τη γλιστρίδα σε βραστό νερό και στραγγίζουμε καλά.

Ζεματίζουμε ξεχωριστά το ραντίτσιο για 2 -3 λεπτά και στραγγίζουμε καλά.

Τοποθετούμε τη γλιστρίδα, το ραντίτσιο και τη βαλεριάνα γύρω από το ψάρι.

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το λαδόξιδο και περιχύνουμε το ψάρι και τα λαχανικά.

Φέρνουμε το ψάρι στο τραπέζι και σερβίρουμε μέσα από το σκεύος.A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.