Υλικά
500 γρ. πένες Υλικά
300 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς το δέρμα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. πέστο βασιλικού (έτοιμο)
¼ φλ. χυμός λεμονιού
Ξύσμα ½ λεμονιού
1 φλ. καρότα σε λωρίδες
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, το ψήνουμε στο γκριλ και το κόβουμε σε λωρίδες.
Βράζουμε τις πένες al dente, τις στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις αφρίσει, σοτάρουμε το σκόρδο και το καρότο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το πέστο, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Ανακατεύουμε τις πένες με το κοτόπουλο σε βαθουλή πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.Α.Τ.