Follow us

Ψάρι πλακί

Ψάρι πλακί

Υλικά

Υλικά

1 κ. ψάρι

1 φλ. ελαιόλαδο

1 κ. κρεμμύδια ξερά

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ

1 φλ. ντομάτα τριμμένη

3-4 ξερά φύλλα δάφνης

3 κόκκοι μπαχάρι

6-8 κόκκοι πιπέρι

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα κρεμμύδια, τα αχνίζουμε μαζί με τα σκόρδα στο ελαιόλαδο, σε πλατιά κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και την τριμμένη ντομάτα.

Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τους κόκκους πιπέρι.

Τοποθετούμε το ψάρι επάνω στα κρεμμύδια, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά περίπου.

Τελειώνουμε το φαγητό ρίχνοντας το λεμόνι.

Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Γιώτας Κουφαδάκη από το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" στη Χαλκιδική.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.