Υλικά
1 κ. φρέσκα μύδια με το κέλυφοςΥλικά
Για τη σάλτσα πέστο
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκο βασιλικό
180 ml ε.π. ελαιόλαδο
60 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το πέστο: βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
Ψήνουμε τα μύδια στα κάρβουνα μέσα στο κέλυφός τους μέχρι να ανοίξουν.
Αφαιρούμε το ένα κέλυφος και τα τοποθετούμε σε πιατέλα και βάζουμε επάνω από λίγη σάλτσα πέστο.
*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.