Follow us

Μύδια αχνιστά

Μύδια αχνιστά

Υλικά

Υλικά

500 γρ. φρέσκα μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα καλά

1 πράσινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια

1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια

1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε να φθάσει περίπου τους 150ο C.

Προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Τ’ αφήνουμε να μαγειρευτούν γύρω στα 4 λεπτά και πετάμε όσα δεν ανοίξουν.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε βαθύ πιάτο, μαζί με το ζουμί τους.

*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.